Historik

Lilla Slätthult, Furusjö. En komplett genomtänkt anläggning med både ridhus, öppna fält och ridplaner. Här råder lugn för både folk och fä.

Vi köpte det här stället 1978, och hur hamnade vi här?
Jo, det var så, att vi hade många rörelsehindrade som red hos oss i Boden och Karin var därför på en handikappkonferens i London. Där träffade hon ett par från Mullsjö som tyckte att vi skulle flytta ner, vilket vi ju hade tänkt så småningom.
Några veckor senare ringde dom och berättade att detta ställe var till salu, vi åkte ner och tittade och köpte det.

Vi hade det som bas när Karin tävlade i fälttävlan och dressyr. Tanken mognade att vi skulle sälja och flytta ner, vilket vi gjorde 1983.
I mitten av 1960-talet startade Bränna Karin ( Bränna efter gården och hennes far Bränn Nisse) ridverksamhet i Boden och där utvecklades många duktiga ryttare.
Ett av Karins intressen var damsadelridning, vilket är en väl utvecklad disciplin i England, där Karin erhöll den högsta graden av behörighet som A-instruktör.

historik_tandem

Tandemkörning

Jag har också arbetat med hästar under lång tid. Huvudintresset är körning.
1983 lämnade vi som sagt ridskolan i Boden som då hade utvecklats till en stor modern utbildnings – och tävlingsanläggning med c:a 800 elever och 50 hästar. Idag finns där en Westernanläggning som heter Western Farm.
När vi flyttat ner upptäckte vi att det fanns ett stort intresse av utbildning i området inom ridning och körning, varför stall, ridhus och träningsbanor snart var uppförda. Vår verksamhet har utvecklats och vi har bedrivit utbildning både här hemma och på annan ort.
2004 drabbades Karin av cancer och avled 2009 sörjd och oändligt saknad av mig, pojkarna och deras familjer, släkt, vänner och massor av elever som blivit goda vänner.
Jag har fortsatt med undervisningen, men dock i betydligt mindre skala. Det är roligt att en del av våra gamla elever vill komma och att dom tycker att man fortfarande har någon kunskap att dela med sig av.

Kjell-Olof